Choose your language:
English
Français
Nederlands

Onze geschiedenis

  • Eerste schoen van Teva

    In 1984 bracht een jonge riviergids in de Grand Canyon een revolutie in de schoenenindustrie teweeg met het ontwerp van 's werelds eerste sportsandaal. Het idee resulteerde al snel in een merk, en het begin van het Teva®-avontuur was een feit.

    Het is inmiddels 25 jaar geleden dat we voor het eerst de Grand Canyon betraden, en gedurende al die jaren is Teva® zich bezig blijven houden met de ontwikkeling van producten waarmee je het avontuur kunt aangaan. Vanwege onze geschiedenis is het natuurlijk niet zo vreemd dat we door water geobsedeerd zijn geraakt. Het is onze passie om gebieden te vinden en uit te breiden waar water het begin van een nieuw avontuur is. Water brengt volgens ons een tegenstrijdigheid met zich mee. Enerzijds is het de plek waar we het hele jaar door recreëren, anderzijds stelt het ons het hele jaar door voor een probleem. Degenen die ooit op een stuk ijs zijn uitgegleden of met drijfnatte sokken te maken hebben gehad, kunnen over deze tegenstelling meepraten.

    Teva® heeft in wezen twee essentiële verantwoordelijkheden: recreëren en beschermen. We recreëren in het water, maar we weten ook dat we ons tegen water moeten beschermen. Het is onze verantwoordelijkheid om met deze lastige balans om te gaan, zodat jij eropuit kunt en er verder niet over hoeft na te denken. Met de kennis en technologie die we gedurende een kwart eeuw hebben opgedaan, wijden we ons volledig aan de ontwikkeling van producten die de juiste balans bieden en die ervoor zorgen dat jij optimaal van je avonturen geniet.

    Teva tijdlijn