Liefdadigheid door Teva

Onze passie

Er wordt tegenwoordig veel gesproken over cause related marketing en bedrijfssponsoring van goede doelen. Het lijkt wel alsof er om de zoveel maanden weer een nieuwe 'cause' bij komt, maar bij Teva is dat anders. Wij steunen al 25 jaar, vanaf het prilste begin, hetzelfde doel: water.

Waar water is, is leven. Hoe simpel deze opvatting ook is, deze houdt verband met een fundamentele waarheid van deze wereld. Al sinds ons ontstaan op de Coloradorivier in 1984 voelen wij een diepgewortelde verbinding met water. Daarom houden wij ons al een kwart eeuw bezig met wereldwijde initiatieven op het gebied van de kwaliteit en de beschikbaarheid van water om de leefbaarheid te verbeteren. Of we nu zelfstandig werken of in samenwerking met liefdadigheidsorganisaties, ons doel is met de jaren altijd heel helder gebleven. Hieronder vind je een paar voorbeelden van de fantastische partners die deze passie delen:

Non-profitorganisaties

Waterkeeper Alliance

Waterkeeper Alliance is een wereldwijd netwerk van 182 programma's dat gewijd is aan de schoonmaak van rivieren, meren en kusten met behulp van actiegroepen die door burgers worden gevormd en door middel van gerechtelijke procedures. Dankzij de programma's van Waterkeeper Alliance wordt meer dan 107.000 kilometer aan kustlijn, rivieren en beken door middel van patrouilles gecontroleerd en beschermd. In 2008 hebben Teva® and Waterkeeper Alliance, als onderdeel van de introductie van de "Grand Canyon Adventure: River at Risk" 3D IMAX®-film, een nationale schoonmaakactie van de lokale waterwegen in 10 regio's verspreid over de Verenigde Staten georganiseerd. In 2010 en ook daarna zullen we onze steun in de vorm van partnerschappen met lokale programma's van Waterkeeper over de hele wereld voortzetten.


Voor meer informatie
Conservation Alliance

Teva® is al heel lang lid van de Conservation Alliance, een groep outdoorbedrijven die gezamenlijk een bijdrage levert aan campagnes die door burgers worden opgezet om natuurgebieden te beschermen die vanwege hun habitat en recreatieve waarde worden bedreigd.


Voor meer informatie

Gelijkgestemde partners

O.A.R.S.

O.A.R.S. is in 1969 van wal gestoken als eerste exclusieve aanbieder van ongemotoriseerde raftingactiviteiten die op de Coloradorivier in de Grand Canyon werden toegestaan. Sinds 1984 dragen gidsen van O.A.R.S. en avontuurlijke reizigers van over de hele wereld Teva-schoenen. In 2006 is O.A.R.S. een partnerschap aangegaan met Teva en MacGillivray Freeman Films en hebben ze samen de 3D IMAX-film geproduceerd, Grand Canyon Adventure: River at Risk.

MacGillivray Freeman Films

MacGillivray Freemans Films, een team van getalenteerde en vernieuwende specialisten op het gebied van ontwikkeling, productie en distributie van empirische IMAX-grootbeeldfilms, houdt zich al meer dan veertig jaar bezig met onderzoek naar en verbetering van filmentertainment.

Teva en MacGillivray Freeman Films hebben dezelfde passie: mensen bewust maken van de noodzaak van natuurbehoud en milieubeheer. In het begin met onze partnerschap in Mystery of the Nile en later met de sponsoring van Grand Canyon Adventure: River at Risk in IMAX 3D-formaat, hebben we samengewerkt om belangrijke boodschappen over de toekomst van onze planeet wereldwijd te verspreiden.

First Descents

Teva is de officiële sponsor in de schoenenbranche van First Descents, een non-profitorganisatie die jongvolwassenen van de emotionele gevolgen van kanker afhelpt en ze in staat stelt de controle over hun leven terug te krijgen door therapeutische outdooravonturen te beleven, zoals kajakken, rotsklimmen en andere avontuurlijke outdooractiviteiten.


Voor meer informatie

Hoe we zelf het juiste pad bewandelen

Naast deze partnerschappen hebben we ons met de vraag beziggehouden hoe ons bedrijf de impact op het milieu kan blijven minimaliseren. Net als onze zustermerken UGG Australia, Simple Shoes, TSUBO en Ahnu, hebben we ervoor gezorgd dat verantwoordelijkheid en eerlijkheid de steunpilaren van ons bedrijf zijn. We beschikken zelfs over een team van ecofanaten dat zich volledig wijdt aan de manier waarop verantwoordelijkheid en duurzaamheid in alle lagen van onze organisatie ingebed kan worden. Uiteindelijk willen we schoenen maken die je helpen de wereld te zien, maar wel zo dat we niet een wereld helpen creëren die je liever niet wilt zien.

Wil je hier meer over lezen? Bezoek dan onze website over maatschappelijk verantwoord ondernemen www.deckers.com.